Răzvan Nicoară – Director Executiv Programe

Omul este întrebarea sa

Răzvan Nicoară trebuia să fie filosof și să facă analiză politică. Cel puțin așa era stabilit atunci când a absolvit Facultatea de Filosofie din București, cu specializarea Filosofie Politică. Și așa a și făcut la început. A fost analist politic la câteva partide, a trecut prin câteva campanii, a ridicat câțiva oameni (și nu regretă) și a evitat câte crize a putut. Însă la un moment dat nu mai putut. Și de aceea a început să caute să analizeze altceva. La asta se pricepe cel mai bine. E filosof, nu? Și a început să analizeze, de această dată, comunicarea. Dar nu politică, așa ca până atunci, ci de business.

A fost printre primii oameni care au realizat în România proiecte de audit de comunicare organizațională și evaluare de percepție de brand în media, pentru companii mari, lideri de piață, pe vremea când nimeni nu știa ce înseamnă CSR, iar Facebookul nu exista. Apoi, s-a specializat în management organizațional și optimizarea proceselor de business. De această dată, analiza a fost urmată și de rezultate concrete, prin implementarea de proiecte de business, ca manager de proiect. De atunci, a continuat să lucreze în diagnoză de business și optimizare de procese de business, pentru companii din România și din afară.

Răzvan este așadar un filosof care, de 12 ani, analizează businessul cu metodele vechilor greci: caută întrebările importante, iar nu răspunsurile, dinamicile și procesele, iar nu schemele, tendințele, iar nu cifrele. Și apoi le face mai simple și mai eficiente și le dă înapoi companiilor, ca să le folosească mai bine.

De la Aliz, în ultimii trei ani și în peste 20 de proiecte de analiză de business în programe de mentorat, a învățat că businessurile au voce interioară.

Așa s-a născut Business Mentoring House: din viziunea unui business mentor, Aliz Kosza, mereu provocată de întrebările unui filosof, Răzvan Nicoară, acum directorul executiv de programe al BMH.